Buzau - Forum online al buzoienilor!
Bine ați venit Vizitator   [Înregistrare]  Login
1 Decembrie 1918   de dell în 01-12-2011 18:20:46
 Subiect :Airsoft - sport nou in Romania inregistrat la ministerul turismului.. 18-08-2011 20:15:36 
A.S.T.B.
Nou venit
Înregistrat: 18-08-2011 19:10:33
Mesaje: 1
Locație
Forum : Sport
Topic : Airsoft - sport nou in Romania inregistrat la ministerul turismului

In situatia in care nu ati auzit inca despre airsoft, (si in speranta ca se vor gasi doritori care sa il practice), va invitam sa vizitati www.astb.ro

Va multumesc.

mugur

IP Memorat
 Subiect :Dictatorul Ionel Tescaru - Directorul Companiei de Apa Buzau.. 17-08-2011 20:50:41 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Dictatorul Ionel Tescaru - Directorul Companiei de Apa Buzau

Dictatorul Ionel Tescaru - Directorul Companiei de Apa Buzau

Se pare ca oaia blanda a primarului Boscodeala, Ionel Tescaru- directorul Companiei de Apa Buzau se comporta ca si un dictator pe propria mosie in cadrul compania de servicii pe care o manageriaza.

Inginerul Costica Alexandru a incercat sa fie democrat si sa il contrazica prin exprimarea unui punct de vedere propriu cu privire la deciziile care se iau in cadrul companiei precum si actiunile pe care le va intreprinde compania.

Acest inginer nu si-a imaginat niciodata ca in acest director al Companiei de Apa zace o minte bolnava de putere si avere care ia decizii numai in interesul celor din P.S.D. care l--au pus in functie, adica primarul Boscodeala precum si cei doi viceprimari Fanica Barla si Ciolacu Marcel.

Decizia directorului Tescaru a fost cat se poate de clara - eliminarea celor care nu sunt de acord cu politica si deciziile acestuia-, decizia fiind de al da afara pe respectivul inginer.

Inginerul Costica Alexandru s-a adresat instantei de judecata si a castigat procesul de recurs la Curtea de Apel Ploiesti, decizia fiind de a fi repus in drepturi.

De cand a fost instalat in functie -2005-, directorul Tescaru a primit ordine clare de la primarul Boscodeala, in sensul de a elimina toate persoanele incomode din cadrul companiei iar informatiile din interior sa nu mai ajunga la presa sau la anumite persoane care apara interesele comunitatii iar angajatii companiei sa nu mai fie denigrati in presa sau 'tarati' in procese penale precum dosarul 3938/114/2008 in care mai multi angajati de la RAM Buzau si Compania de Apa au fost condamnati la ani grei de inchisoare de catre Tribunalul Buzau pentru dare si luare de mita.

Andrew Adam - Incorruptibleman

Avertizor de Integritate Publica

Cititi Sentinta data de Curtea de Apel Ploiesti.

http://portal.just.ro/InstantaDosar.aspx?idInstitutie=42&d=MTE0MDAwMDAwMDAwMjQwMDc*

IP Memorat
Ultima modificare: 17-08-2011 22:12:57 De către Andrew Adam pe motivul
 Subiect :Cine plateste pierderile Companiei de Apa Buzau ?.. 16-08-2011 17:15:09 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Cine plateste pierderile Companiei de Apa Buzau ?

Cine plateste pierderile Companiei de Apa Buzau ?

Astazi 16.08.2011, orel;e 14.30, la intersectia str. Spiru Haret cu Traian Vuia si Cioculete, langa terenul de sport al Scolii nr. 15 Buzau, am observat cum tasneste apa din sosea si se scurge in canalizare (vezi foto). Am intrebat locatarii blocurilor ce se intampla iar acestia mi-au raspuns ca apa a inceput sa tasneasca inca din ziua precedenta de la ora 12.00 si nimeni nu s-a sesizat.

Compania de apa Buzau s-a laudat ca are un sistem informatic super-performant care depisteaza scurgerile de apa inutile din conductele proprii. Se pare ca nu este asa cum precizeaza acestia din moment ce timp de mai bine de 24 de ore nimeni nu a depistat si nu a intervenit pentru a repara respectiva conducta magistrala ce traverseaza str. Spiru Haret.

Cu siguranta ca astfel de pierderi din sistem au avut loc si in luna iunie a.c. din moment ce fiecare Asociatie de proprietari a avut de platit circa 1.300 lei numai pentru apa pluviala (meteorica).

Concluzia - Nimic nu se pierde, ci totul se plateste de catre cetateanul contribuabil. Avantaj Compania de Apa in frunte cu ai lor conducatori -Ionel Tescaru & Co. care nu uita sa isi traga niste salarii si prime imense din banii contribuabililor, cu acordul consilierilor CLM si primarul Boscodeala.

Apropo de primarul Boscodeala - acesta este al treilea pe tara in ceea ce priveste averile primarilor. Sa nu uitati sa il votati pentru a ajunge pe primul loc.

16.08.2011

Andrew Adam - Incorruptibleman

Avertizor de Integritate Publica

http://uploadimage.ro/images/31118937155609770889.jpg

http://uploadimage.ro/images/36252112161284518915.jpg

http://uploadimage.ro/images/63542537963319896639.jpg

http://uploadimage.ro/images/19721178152271287450.jpg

http://uploadimage.ro/images/61382608079830155045.jpg

 

 

 

 

IP Memorat
 Subiect :Primaria Buzau chemata in instanta pentru terasa nesimtita.. 16-08-2011 07:44:09 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Primaria Buzau chemata in instanta pentru terasa nesimtita

Primaria Buzau chemata in instanta pentru terasa nesimtita

Motivele desfiintarii terasei nesimtite

------

Am solicitat Primariei mun. Buzau sa retraga autorizatia de constructie sau acordul de folosinta temporara al acesteia precum si desfiintarea respectivei constructii deoarece sunt incalcate reglementarile legale in vigoare dupa cum urmeaza :

1. Respectiva constructie se afla la mai putin de 50 metri de o institutie de invatamant incalcandu-se Legea nr. 349/2002 ;

-----

Ordonanta nr. 5/2008 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun

7. La articolul 3, dupa alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (71), cu urmatorul cuprins:

"(71) Se interzice comercializarea produselor din tutun in unitatile economice situate in incinta si la o distanta mai mica de 50 metri fata de orice punct de acces in spitale si unitati de invatamant, cu exceptia unitatilor de invatamant superior. Distanta se va masura pe lungimea drumului public."

-----

2. Este incalcata Legea nr.50/1991 deoarece se mentioneaza in raspunsul primariei faptul ca nu exista o autorizatie de constructie, ci un acord de folosinta temporara iar aceasta constructie nu trebuie sa fie racordata decat la sistemul de energie electrica iar la nivelul constructiei exista si un racord de apa potabila ;

-----

LEGE nr.50 din 29 iulie 1991

privind autorizarea executarii constructiilor şi unele masuri pentru realizarea locuintelor

Art. 11. - (1) Se pot executa fără autorizaţie de construire următoarele lucrări care nu modifică structura de rezistenţă, caracteristicile iniţiale ale construcţiilor sau aspectul arhitectural al acestora:

(2) Se pot executa fără autorizaţie de construire şi lucrări pentru amplasarea de tonete, pupitre acoperite sau închise, destinate difuzării şi comercializării presei, cărţilor şi florilor, care sunt amplasate direct pe sol, fără fundaţii şi platforme, precum şi fără racorduri şi/sau branşamente la utilităţi urbane, cu excepţia energiei electrice.

Art. 12. - (1) Autorizaţiile de construire sau de desfiinţare, emise cu încălcarea prevederilor legale, pot fi anulate de către instanţele de contencios administrativ, potrivit legii. Anularea autorizaţiilor de construire sau de desfiinţare poate fi cerută, în condiţiile legii, şi de către prefect, inclusiv la sesizarea expresă a organelor de control ale Inspectoratului de Stat în Construcţii.

-----

3. Este incalcata O.U.G. nr. 28/1999 prin faptul ca nu se elibereaza bon fiscal, patronul respectivei terase facand evaziune fiscala

-----

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 28 din 25 martie 1999 *** Republicată

privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale

Art. 1 alin (1), (2), (3), si (4)

ART. 1

(1) Operatorii economici care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum şi prestări de servicii direct către populaţie sunt obligaţi să utilizeze aparate de marcat electronice fiscale.

(2) Operatorii economici prevăzuţi la alin. (1), denumiţi în continuare utilizatori, au obligaţia să emită bonuri fiscale cu aparate de marcat electronice fiscale şi să le predea clienţilor. La solicitarea clienţilor, utilizatorii vor elibera acestora şi factură fiscală.

(3) Aparatele de marcat electronice fiscale sunt livrate prin distribuitori autorizaţi. În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, prin distribuitor autorizat se înţelege operatorul economic pe numele căruia a fost eliberat avizul prevăzut la art. 5 alin. (2). Distribuitorul autorizat are dreptul de a comercializa aparatele de marcat electronice fiscale, inclusiv produsele complementare acestora, pentru care a obţinut avizul, precum şi obligaţia să asigure service la aceste aparate atât în mod direct, cât şi prin alţi operatori economici acreditaţi de către acesta, denumiţi în continuare unităţi acreditate pentru comercializare şi/sau service. Distribuitor autorizat nu poate fi decât producătorul sau importatorul aparatului respectiv. În situaţia defectării aparatelor de marcat electronice fiscale utilizatorii sunt obligaţi ca în momentul constatării defecţiunii să anunţe distribuitorul autorizat care a livrat aparatul sau, după caz, unitatea de service acreditată a acestui distribuitor autorizat.

(4) Până la repunerea în funcţiune a aparatelor de marcat electronice fiscale, operatorii economici utilizatori sunt obligaţi să înregistreze într-un registru, special întocmit în acest sens, toate operaţiunile efectuate şi să emită facturi fiscale pentru respectivele operaţiuni, la cererea clientului.

------

In drept, imi sustin prezenta pe Legea nr. 554/2004 privind Contenciosul Administrativ, C.civ., C.pro.c. precum si pe alte dispozitii si reglementari legale in vigoare.

Cu deosebit respect si consideratie,

Andrew Adam - Incorruptibleman

Avertizor de Integritate Publica

http://uploadimage.ro/images/39394710327038452270.jpg

http://uploadimage.ro/images/03939841167051530364.jpg

 

IP Memorat
 Subiect :Escrocherie prin telefonul mobil.. 13-08-2011 11:36:51 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Escrocherie prin telefonul mobil

Escrocherie prin telefonul mobil

Ieri 12.08.2011, am primit pe telefonul mobil urmatorul mesaj :

‘Felicitari, azi Cosmote te-a premiat cu 10.000 euro pentru fidelitate. Suna acum la infoline antena1@ pentru revendicare. Numar de identificare 0785.529.666.’

Am sunat pe respectivul numar si mi s-a spus sa depun suma de 2.800 lei intr-un cont bancar, dupa care urma sa primesc premiul de 10.000 euro.

Nu dati curs acestor mesaje pentru ca veti fi inselati. Anuntati politia.

13.08.2011

Andrew Adam

IP Memorat
 Subiect :Apa meteorica - pret : 1.300 lei per Asociatie de proprietari.. 12-08-2011 23:21:08 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Apa meteorica - pret : 1.300 lei per Asociatie de proprietari

Apa meteorica - pret : 1.300 lei per Asociatie de proprietari

Directorul Tescaru de la Compania de Apa Buzau a calculat un pret aproximativ al apei meteorice (apa de ploaie) contorizata pe luna iunie 2011, de 1.300 lei per Asociatie de Proprietari. In mun. Buzau sunt in jur de 45 de Asociatii de Proprietari iar nesimtitii de la Compania de Apa incaseaza pentru luna iunie incredibila suma totala de 58.500 lei

Cum pretul apei meteorice este de aproximativ 1 leu / mc, rezulta ca in luna iunie 2011 in mun. Buzau a cazut o cantitate de 58.500 mc apa de ploaie !!!

Adevarul este ca toata cantitatea de apa potabila pe care o scade Compania de apa ca urmare a sesizarilor cetatenilor sau asociatiilor de proprietari cu privire la calitatea acesteia, este facturata ca si apa meteorica la sfarsit de luna sau trimestrial prin regularizare, adica nimic nu se pierde ci totul se castiga prin inselarea cetatenilor buzoieni care beneficiaza de serviciile din ce in ce mai proaste si mai scumpe ale acestei companii din subordinea CLM Buzau.

Sa mai punem la socoteala si faptul ca exista, in mod repetat, anumite pierderi in sistemul de distributie a apei potabile care sunt asimilate tot prin sistemul de canalizare, fiind contorizate tot ca apa meteorica.

Surse din cadrul Compania de Apa mentioneaza depasirea cifrei de 600 de angajari la respectiva companie, in anul in curs angajarile se fac in mod selectiv, prioritate avand copii sau cunostintele celor din CLM Buzau si celor din conducerea companiei precum si cei ai caror parinti au relatii, cunostinte sau pile politice- banul si functia au intotdeauna prioritate, competentele , mai putin.

Asa se face ca obedientul Tescaru il are consilier personal (platit cu un salariu imens) pe Costel Topcian (mereu aflat sub influenta lui Bachus), fost consilier local, viceprimar si secretar de stat precum si alti ‘pacalici politici’ pusi sa plimbe hartiile de colo-colo, fiind sub obladuirea lui Tescaru.

Bravo domnule primar Boscodeala, ai reusit sa iti faci o mafie politica si un sistem coruptional invincibil. OARE !

12.08.2011

Andrew Adam

incorruptibleman

Avertizor de Integritate Publica

IP Memorat
 Subiect :URBIS Buzau - proprietatea mafiotului Petre Burada.. 05-08-2011 18:45:29 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : URBIS Buzau - proprietatea mafiotului Petre Burada

URBIS Buzau - proprietatea mafiotului Petre Burada

URBIS Buzau, scoasa din faliment de catre primarul Boscodeala si CLM Buzau prin inprumuturi aprobate in consiliu, este condusa cat se poate de autoritar, securisto-comunist de catre escrocul, poetul revolutionar, lingaul lui Bosco, Petre Burada.

Un infractor care a fost adus la Primaria Buzau, in timpul revolutiei, pentru a fi pedepsit de catre regimul comunist pentru diferite infractiuni comise dar care a ajuns mare revolutionar datorita capacitatii sale de adaptare la regimul mafioto-coruptional condus de Boscodeala.

Fost consilier local PSD un lingau si un escroc fara pereche, care a stiut sa praduiasca bugetul local in mai multe afaceri derulate de catre Primaria Buzau, sub comanda primarului Boscodeala, cel mai sonor fiind cel cu autobuzele Trans-bus (afacerea Mitsubishi).

Detinator al mai multor spatii comerciale pentru care nu plateste impozit la stat folosindu-si angajatii de la Urbis pentru a-i face curat la respectivele baruri si restaurante (restaurantul EVEREST de pe N. Balcescu). In fiecare dimineata doi angajati ai Urbis Serv sunt prezenti in incinta restaurantului EVEREST pentru a face curatenie generala in spatiul respectiv folosind si masina de apa a societatii pentru a uda respectivul spatiu interior.

Tot in incinta deschisa a restaurantului EVEREST acesta si-a amenajat un alt spatiu inchis unde se pot servi mancaruri fast-food iar amenajarea precum si amplasarea conductelor de apa si canalizare s-a facut cu ajutorul angajatilor de la Urbis Serv precum si si autovehiculele societatii (BZ-05-URB), fara a exista o autorizatie in acest sens.

De asemenea acesta se plimba cu autoturismul societatii (BZ-30-URB), deseori acesta fiind parcat in fata restaurantului EVEREST.

Primarul Boscodeala si CLM Buzau a alocat o suma imensa pentru definitivarea sediului central al societatii aflat in parcul Crang, langa Castelul de apa.

Aceiasi societate Urbis Serv Buzau va primi si toate fondurile BERD (Banca europeana de Reconstructie si Dezvoltare) pentru asfaltarea strazilor din Buzau, in perioada imediat urmatoare.

Semnarea contractului cu BERD pentru asfaltarea strazilor din Buzau reprezinta preambulul la campania electorala a PSD din primaria Buzau.

Oamenii primarului Constantin Boscodeala - Mafia lui Bosco cladita in cele 4 mandate la Primaria Buzau - Hexagonul societatilor comerciale coruptionale din Primaria Buzau ;

1. RAM Buzau - reprezentata prin Constantin Tacea si lingaul Miluca Neamtu ;

2. Compania de apa Buzau - reprezentata de lingaul Ionel Tescaru care il tine pe post de consilier, avand un salariu imens, pe fostul viceprimar Costel Topcian, mereu aflat sub influenta lui Bachus ;

3. Urbis Serv Buzau - reprezentata de poetul lingau revolutionar Petre Burada ;

4. Prestcom Serv Buzau - reprezentata de Constantin Cretu ;

5. Piete, Targuri, Oboare Buzau - reprezentata prin cotizantul la partid Cornel Diaconita, mereu aflat sub influenta lui Bachus ;

6. Trans-bus Buzau - reprezentata de militianul, securisto-comunist, pensionarul Jercan Stefan ;

Angajatii acestor societati au primit premiere si bonusuri salariale in anul 2010 (in plina criza) din banii contribuabililor.

Societati avand capital majoritar de stat aflate in subordinea CLM Buzau dar care nu respecta Legea 544/2001 privind accesul la informatii de interes public, Legea 52/2003 privind transparenta decizionala, Legea 176/2010 care modifica Legea 144/2007 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice.

Urmatoarele societati cu capital majoritar de stat nu au pagina de internet iar cei din conducerea acestora nu si-au publicat declaratiile de avere si de interese.

1. Urbis Serv - reprezentata de Petre Burada ;

2. Piete, Targuri, Oboare - reprezentata de Cornel Diaconita ;

Urmatoarele societati cu capital majoritar de stat nu au publicat declaratiile de avere si de interese ale celor din conducere.

1. Prestcom Serv Buzau - reprezentata de Constantin Cretu

-------

‘Nu lasa oamenii sa se invecheasca in posturile lor’ (pentru ca devin corupti)

Napoleon Bonaparte

------

05.10.2011

Andrew Adam

 

IP Memorat
 Subiect :Alti revolutionari din Buzau - I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau).. 05-08-2011 11:36:53 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : LISTA REVOLUTIONARILOR DIN BUZAU

Alti revolutionari din Buzau - I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau)

In perioada 22-29 decembrie 1989, la nivelul fiecarei societati s-au format grupuri de persoane care aveau scopul de a apara societatea. Mai tarziu aceste persoane au aparut pe listele revolutionarilor. Iata lista revolutionarilor I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau).

Constantin Eduard - fost inginer I.U.T. (actuala BETA S.A.) ;

Bucur Ion - secretarul directorului I.U.T. (actuala BETA S.A.) ;

Ciurea Dumitru - sef protectia muncii, fost lider sindical I.U.T. (actuala BETA S.A.) ;

Boncu Dumitru - prelucrator prin aschiere I.U.T. (actuala BETA S.A.) ;

Mihaila Ion - fost sofer I.U.T. (actuala BETA S.A.), pensionar (2.800 lei pensie) ;

Cosconel Ion - tehnician aprovizionare BETA ;

Bolocan Mihai - fost CTC-ist I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A.) - sef al revolutionarilor ;

Burducea Ion - fost CTC-ist I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Ciudatu Gheorghe - fost CTC-ist I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Gheorghe Aurica - fost CTC-ist I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Zainescu Gheorghe - fost CTC-ist I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Gherase Ion - fost maistru, secretar de partid cu propaganda pe uzina, pensionar ;

Divoiu Gheorghe - fost maistru I.U.T. (actuala BETA S.A.) ;

Dragomir Stefan - fost maistru I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Pascu Pavel - fost maistru I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Pislaru Ion - sef magazie I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Paslaru Eugenia - sef magazie I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Ilie Ion Virgil - fost sofer director I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Anghel Petrica - strungar I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Pascu Nicolae - strungar I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Untaru Ion - strungar I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Sandu Costica - - frezor I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Petrache Aurelia - telefonista I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Bunea Traian - responsabil cu garzile patriotice I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Vajoi Ion - responsabil cu armamentul garzilor patriotice I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A.) ;

Nicolae Alexandru - sef statul major al garzilor patriotice I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A.)

Paun Paul - pensionar, fost tehnolog I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Zahiu Vasile- pensionar, fost tehnolog I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Popescu Ion - pensionar, fost tehnolog I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Bostan Traian - fost tehnolog I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Margarit Vasile - fost tehnolog I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Sava Longinus - oficiul de calcul I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Dragomir Marian - fost agent materiale I.U.T. Buzau (actuala BETA S.A. Buzau) ;

Carutasu Ion - fost tehnician dentar (locuieste in blocul Camelia, N. Balcescu) ;

Aceste nume sunt o completare la

Lista revolutionarilor din Buzau publicata la adresa

http://www.buzaulive.ro/forum/discutii-generale/lista-revolutionarilor-din-buzau.html

 

IP Memorat
 Subiect :produse oriflame.. 01-08-2011 12:47:07 
Lilly26
Nou venit
Înregistrat: 01-08-2011 11:38:56
Mesaje: 1
Locație
Forum : Cafenea
Topic : produse oriflame

buna daca sunteti interesati de produsele de la oriflame sau doriti sa comandati va rog sa ma contactati la adresa de mail black_lilly26@yahoo.com si va voi pune eu in tema cu catalogul lunar,livrarea se va face prin posa ramburs(fara taxe postale) ptr mai multe informatii va rog sa ma contactati (livrare oriunde in tara)

+mostre gratuite lunar

+catalog lunar gratuit

+daca aveti o comanda de minim 50 ron primiti cadouri

IP Memorat
 Subiect :Jurnalism sau reţele sociale? Obiectivitate sau transparenţă?.. 27-07-2011 15:14:24 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Jurnalism sau reţele sociale? Obiectivitate sau transparenţă?

Jurnalism sau reţele sociale? Obiectivitate sau transparenţă?

Jurnalismul cetăţenesc şi reţelele sociale au devenit cele mai puternice canale de diseminare a informaţiei şi a opiniei, punând în şah mass media tradiţională. Criticat adesea pentru lipsa sa de obiectivitate şi pentru personalizarea conţinutului, jurnalismul cetăţenesc promite să aducă, însă, un element indispensabil democraţiei: transparenţa. Indiferent de ce ar spune criticii săi, jurnalismul cetăţenesc are din ce în ce mai mulţi adepţi, iar cei care îl iubesc o fac tocmai pentru că verva sa continuă aminteşte de vremurile bune ale democraţiei, atunci când a-ţi spune punctul de vedere era considerat cea mai mare virtute. Tu ce preferi? Jurnalismul profesionist sau jurnalismul cetăţenesc - adică bloguri şi reţelele sociale? Obiectivitatea sau transparenţa?

 

Lumea pare să devină din ce în ce mai mică. Spaţiul se comprimă, timpul pare să nu mai aibă nicio regulă, veştile circulă la secundă. Până şi televiziunile par depăşite de repeziciunea desfăşurării evenimentelor. Singurele instrumente ce par capabile să ţină pasul cu ritmul fulgerător al prezentului sunt reţelele sociale. Facebook, Twitter şi blogurile sunt cele care scriu, acum, istoria. Sau, mai bine zis, istoria o scriu simpli cetăţeni, care se află în spatele monitoarelor şi care împărtăşesc, întregii lumi, orice noutate – însemnată sau neînsemnată – care le cade în mână.

 

Sub îndemnul acestor realităţi, influentul săptămânal The Economist scotea pe piaţă, în luna iulie a.c., o ediţie specială, dedicată  acestei chestiuni: „A 14-page special report on the future of news”. Concluzia analizei minuţioase a jurnaliştilor britanici i-a surprins pe mulţi. Odată cu halucinanta creştere a influenţei reţelelor sociale, care pun la pământ marile cotidiane, omenirea se întoarce în secolul al XIX.  Observaţia nu este deloc încărcată de conotaţii negative.

 

Şi asta pentru că această întoarcere în timp, la vremurile în care veştile se răspândeau prin pieţe şi cafenele, pe străzi şi prin intermediul scrisorilor, aduce cu sine şi o diversificare a opiniilor, mult mai greu de controlat de către o anumită elită, cu o putere de influenţă asupra opiniei publice, şi transformă interacţiunea cu viaţa cotidiană într-o experienţă socială participativă.

 

Cum Twitter l-a omorât pe Osama: „They have killed Osama Bin Laden. Hot damn”

 

Exemple abundă. Înainte ca CNN să difuzeze vestea uciderii lui Osama Bin Laden, vestea fusese deja lansată pe Twitter, de către Keith Urbahn, şeful de cabinet al fostului ministru al apărării SUA, Donald Rumsfeld: „So I’m told by a reputable person they have killed Osama Bin Laden. Hot damn.” Televiziunile au preluat rapid vestea, citându-l pe Urbahn, iar confirmarea lui Barak Obama avea să vină abia peste o oră.

 

Datele statistice indică faptul că în Marea Britanie şi în SUA doar 7%-9% din populaţie foloseşte canalul Twitter, în timp ce peste 50% dintre cetăţenii britanici şi americani au un cont pe Facebook. Procentele diferă atât de mult, pentru că cei care utilizează Twitter-ul sunt, preponderent, persoane cu influenţă, explică Nic Newman, şeful departamentului de future media al BBC.

 

Graţie acestor noi canale, ştirea nu mai este o exlusivitate a jurnalistului profesionist, ci şi a cititorului, a simplului cetăţean, iar verticalizarea presei, impusă de marile trusturi de presă, se orizontalizează, din ce în ce mai tare. Unul dintre primii care a înţeles puterea blogurilor şi a reţelelor sociale a fost, deja celebra, Arianna Huffington, fondatoarea The Huffington Post. Lansat, la început, ca un blog personal al Ariannei, website-ul a devenit cel mai celebru agregator de informaţie din mediul on-line, aducând la un loc mai multe blog-uri, link-uri către alte website-uri, reportaje, plus multe alte contribuţii venite pro bono, de la diverşi autori din întreaga lume. În februarie 2011, celeba companie americană furnizoare de servicii globale de internet, deţinută de concernul Time Warner, AOL, a cumpărat The Huffington Post pentru suma de 315 milioane de dolari.

 

Jurnalismul de stradă: reţelele de socializare pot naşte revoluţii

 

De fapt, în spatele întregului proces de diseminare a noutăţilor prin intermediul reţelelor sociale, stă ceea ce se cheamă Jurnalismul cetăţenesc (Citizen Journalism).  Acest concept se referă la publicul larg, care poate să-şi asume rolul de a aduna, transmite, analiza, disemina ştiri şi informaţii. Revoluţia tehnologică şi a internetului a facilitat acest „jurnalism de stradă,” oferindu-le cetăţenilor posibilitatea de a crea ştiri sau a verifica, ei înşişi, veridicitatea acestora, prin intermediul blogurilor, reţelelor sociale sau al site-urilor care pot găzdui fotografii sau filme (youtube, dailymotion).

 

Însă, acest jurnalism poate fi şi el de mai multe tipuri. Conform jurnalistului J.D. Lasca aceste tipuri pot fi: (1) participarea directă a audienţei, prin comentarii, bloguri personale, fotografii sau material video postat pe internet; (2) website-uri care se pot constitui în surse de ştiri şi informaţii independente, precum Drudge report; (3) website-uri participative, în care cetăţenii jurnalişti contribuie cu o parte semnificativă a materialelor publicate (Ground ReportNow Public etc.); (4) website-uri în care cititorii pot colabora şi contribui cu material editorial şi link-uri, precum Slashdot sau NewsVine; (5) mailing lists, newsletters sau alte tipuri de „thin media” sau (6) site-uri personale de diseminare de informaţie precum KenRadio.

 

Impactul acestui nou stil de jurnalism s-a făcut resimţit, pentru prima dată, odată cu atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, când majoritatea filmelor şi fotografiilor au fost făcute de cetăţenii martori la acel eveniment şi postate, apoi, pe bloguri. Alte momente au fost în timpul cutremurelor urmate de tsunami din Banda Aceh, Indonezia şi din Fukushima, Japonia, precum şi în timpul Revoluţiei de Iasomie, care a zguduit lumea arabă. În multe cazuri, precum Siria sau Iran, jurnalismul cetăţenesc este singura sursă de informaţii, cu privire la evenimentele care se petrec.

 

Transparenţa este noua obiectivitate

Cu toate acestea, acest tip de jurnalism rămâne subiect de controversă. Pe de o parte, mulţi dintre cetăţenii-jurnalişti sunt simpatizanţi ai unei cauze sau ai alteia, fapt ce face ca jurnalismul cetăţenesc să se îndepărteze mult de idealul obiectivităţii şi imparţialităţii, ideal îmbrăţişat în mod tradiţional de agenţiile de ştiri.

 

Dar este obiectivitatea,  într-adevăr, cea mai importantă? The Economist susţine că, în realitate, obiectivitatea a fost mereu o alegere interesată a jurnalistilor. Fiind obiectiv - ceea ce înseamnă să renunţi la explicaţii şi la a-ţi spune punctul de vedere - eşti, implicit, mult mai uşor de înţeles. Aşadar, strategia obiectivitătii a fost o alegere raţională, prin care marile jurnale au urmărit să îşi lărgească audienţa, pe principiul keep it simple. Şi asta a venit  odată cu consolidarea marilor trusturi de presă, care au înţeles o ecuaţie simplă: cu cât eşti înţeles de mai multă lume, cu atât te cumpără mai multă lume şi implicit câştigi mai mulţi bani.

 

David Weinberger, un guru al marketingului on-line, lansează o ipoteză care poate părea şocantă: „Transparenţa este noua obiectivitate”. Weinberger susţine că obiectivitatea, în afara domeniului ştiintific, este practic imposibilă, ea fiind, de multe ori, fluturată ca un stindard, fără să fie, însă, niciodată respectată. Pentru că, pur şi simplu, nu se poate. A încerca să prezinţi realitatea, fără a avea niciun punct de vedere, este ca şi cum ai privi în întuneric, spunea el. Obiectivitatea va fi întotdeauna un deziderat, o vanitate; nu poţi dovedi cât de obiectiv eşti. Poţi dovedi, însă, cât de corect şi transparent eşti, prezentandu-ţi mereu sursele şi asumandu-ţi punctul de vedere, prin claritate şi onestitate intelectuală.

 

Pe de altă parte, cetăţenii-jurnalişti nu se pot compara, în termeni de resurse, cu organizaţiile jurnalistice tradiţionale, fapt care are un efect negativ asupra calităţii şi conţinutului. Totodată, mulţi consideră că, oricât de entuziaşti ar putea să fie, un grup de bloggeri pentru care reportajul  ştirilor este doar un hobby, nu se va putea ridica niciodată la înălţimea unor jurnalişti profesionişti. În această privinţă, un editorial din The Digital Journalist propunea, nici mai mult, nici mai puţin, renunţarea la termenul de jurnalism cetăţenesc şi înlocuirea acestuia cu cel de „cetăţeni care strâng ştiri.” O altă problemă cu care se confruntă cetăţenii jurnalişti este aceea că, în multe ţări, ei nu sunt recunoscuţi ca atare, nebeneficiind astfel de protecţia acordată presei tradiţionale.

 

Cine spune că a fi obiectiv e o atitudine nobilă?

 

Cu toate criticile şi problemele cu care se confruntă, practica jurnalismului cetăţenesc este în continuă creştere. Din ce în ce mai multă lume obţine şi diseminează informaţii din „ciripituri,” bloguri, sau de pe site-urile de socializare. Ştirile obţinute prin intermediul acestor canale nu sunt „obiective” şi au căpătat un mare grad de personalizare. Publicul a devenit o parte activă în cadrul procesului de formare şi diseminare a informaţiei, căpătând, totodată, un grad mai mare de scepticism faţă de informaţiile „de-a gata”.

 

Marile trusturi de presă din toată lumea sunt obligate să găsească o soluţie. A intra în concurenţă cu blogurile şi reţelele sociale, ar fi păgubos pentru ele. Pentru că multă lume alege calea de a se informa astfel, din simplul motiv că e gratis! Ziarele mari, oricât de obiective şi profesionalizate ar fi, costă. Orice ar face, ies în pierdere de audienţă, aşa că multe au început să folosească blogurile şi reţelele sociale ca instrument şi ca sursă. Toate marile ziare şi televiziuni au platforme de bloguri şi pagini proprii pe reţelele de socializare.

 

La momentul 1787, pe vremea legendarilor Părinţi Fondatori ai Americii, presa era oricum, numai imparţială nu. Din contră, ea era folosită pe faţă, atât de către federalişti, cât şi de anti-federalişti, pentru a-şi putea împrăştia şi clarifica punctele de vedere cu privire la ideile in care credeau. Şi era vorba despre Constituţia Americii! În fond, nu asta e democraţia? Pluralism şi diversitatea opiniilor, pe faţă? Cine spune că a fi obiectiv este o atitudine nobilă?

 

Tu ce preferi? Jurnalismul profesionist sau jurnalismul cetăţenesc - adică bloguri şi reţelele sociale? Obiectivitatea sau transparenţa?

http://spunesitu.adevarul.ro/Societate/Dezbateri/Jurnalism-sau-retele-sociale-Obiectivitate-sau-transparenta-8429?utm_term=nl-link&utm_source=nl-general&utm_content=3355706%40yahoo.co.uk&utm_medium=newsletter&utm_campaign=Newsletter-20110727

IP Memorat
 Subiect :LISTA REVOLUTIONARILOR DIN BUZAU.. 21-07-2011 13:19:15 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : LISTA REVOLUTIONARILOR DIN BUZAU

LISTA REVOLUTIONARILOR DIN BUZAU

Aceasta lista este incompleta. Daca aveti cunostinta de vreun revolutionar care nu ese trecut in prezentul material, va sugerez sa luati atitudine si sa mentionati pe forum numele si prenumele acestuia precum si atle date de interes pentru respectiva persoana.

Orice informatie despre eventuali revolutionari ce se regasesc sau nu pe aceasta lista, sunt bine-venite pentru buna instintare a opiniei publice.

Si eu am participat la revolutie, am fost in Prefectura si Primaria Buzau dar nu am solicitat certificat de revolutionar. Nu am dorit sa profit de avantajele legilor revolutionarilor.

Multe persoane au aparat obiective importante din municipiul si judetul Buzau si nu au solicitat sa devina revolutionari.

De ce lista acestora s-a dublat in ultimii 10 ani?

De ce toti cei care au trecut prin Primaria Buzau se afla pe lista revolutionasrilor si au profitat de avantaje legilor ?

De ce pe aceasta lista se regasesc anumite persoane care au fost membri de partid sau secretari de partid in cadrul intreprinderilor statului fost comunist ?

Prezeta lista va fi facuta publica si transmisa societatii civile si mass-media locala si nationala.

Opinia dumneavoastra conteaza. Fii proactiv. Ia atitudine fata de abuzurile care se comit in cadrul comunitatii in care traiesti si iti desfasori activitatea.

Va multumesc.

Andrew Adam

Incorruptibleman

LISTA.REVOLUTIONAARI.BUZAU.pdf

www.mediafire.com/?y96v29mqfpfgidd

IP Memorat
 Subiect :cu si despre betivi.. 12-07-2011 22:24:13 
cezarbrutus
Buzoian 100%
Înregistrat: 13-11-2009 14:04:53
Mesaje: 47
Locație
Forum : Bancuri
Topic : cu si despre betivi

Eşti beţiv atunci cînd:
1. Ai discuţii în contradictoriu cu obiectele din jur şi mai şi pierzi.
2. Trebuie să te ţii de asfalt ca să nu cazi de pe trotuar.
3. Serviciul te împiedică să bei destul.
4. Doctorul tau găseşte sînge în alcool la analize.
5. Scaunul de la WC se loveşte repetat şi cu înverşunare de capul tău.
6. Ajungi să crezi că alcoolul e una dintre grupele de alimente.
7. 24 de ore pe zi, 24 de beri într-o ladă - coincidenţă? S-o crezi tu!
8. Două mîini şi doar o gură - asta chiar că e o problemă cu băutura.
9. Vezi mai bine dacă ţii un ochi închis.
10. Nenorocita aia de parcare s-a mutat mai încolo cît erai tu în cîrciumă.
11. Cazi de pe podea.
12. Pe băieţii tăi îi cheamă Tuborg şi Heineken.
13. Auzi, ştii ce, dă-o-ncolo de masă de seară, 5 beri fac cît o friptură cu cartofi prăjiţi.
14. Ţînţarii încep să zboare aiurea după ce te-nţeapă pe tine.
15. Te trezeşti în dormitor, chiloţii sînt în baie, adormi îmbrăcat...
16. Toată cîrciuma te salută cînd intri înăuntru.
17. Ai impresia că cele patru grupe de alimente sînt cofeina, nicotina, alcoolul şi femeile.
18. Pisica vecinului devine tot mai apetisantă, pe zi ce trece.
19. Zoe Petre arată bine.
20. Nu-ţi recunoşti nevasta decît dacă te uiţi la ea printr-un fund de pahar.
21. Bestia aia de elefănţel roz iar te-a urmărit pîn-acasă.

IP Memorat
 Subiect :TransBus Buzau este in faliment.. 10-07-2011 11:16:27 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : TransBus Buzau este in faliment

TransBus Buzau este in faliment

Autobuzele Trans-Bus din mun. Buzau nu mai circula din data de 9 iulie a.c. orele 16.00 pana pe data de 1 septembrie a.c. datorita lipsei fondurilor de la Primaria Buzau care se afla in incapacitate de plata.

Era normal ca sa intre in incapacitate de plata deoarece aceasta societate, avand ca actionar principal CLM Buzau, a avut un management ineficient, deficitar, incompetent si coruptional inca din data la care la carma acestei societati a fost instalat fostul politist securist, pensionar, Jercan Stefan.

Cei care vor avea de suferit vor fi pensionarii buzoieni care vor trebui sa scoata din buzunar sume deloc de neglijat pentru deplasarea acestora.

Sa traiasca Primaria Buzau impreuna cu toti managerii de la Compania de apa, RAM Buzau, Urbis, Prestcom si Piete, Targuri, Oboare care au transformat respectivele societati in mosii proprii.

Daca va iesi tot Boscodeala primar in 2012, sa ne asteptam la multi ani de regres ai comunitatii buzoiene iar de RAM Buzau nu vor scapa buzoienii pentru ca asa vrea Boscodeala si ai lui - sa ne tina sub control pentru a jefui inca multi timp bugetul local.

http://www.sansabuzoiana.ro/evenimente.html?aid=41266

http://www.observatorulbuzoian.ro/?p=1280

http://www.observatorulbuzoian.ro/?p=3851

IP Memorat
 Subiect :Buzoienii sunt lasi si prefera sa sufere.. 07-07-2011 12:08:32 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Buzoienii sunt lasi si prefera sa sufere

Buzoienii sunt lasi si prefera sa sufere

Asa ne trebuie daca nu avem initiativa. Efectele scumpirii apei se vor vedea si in pretul apei calde, pretul incalzirii, etc,

Pana cand isi va bate joc administratia de cetatenii buzoieni.

Campania de apa - 580 angajati

RAM Buzau - 220 angajati

Prestcom Serv - 100 angajati

TOTAL 900 ANGAJATI

-------

Cititi urmatorul articol

Apă potabilă cu peste 20% mai scumpă decît în iunie - De la 1 iulie,

Majorarea tarifelor se va simţi în facturile pe care le vor primi consumatorii luna viitoare

articol de: Vali MARINESCU

De luna viitoare, buzoienii vor plăti facturi cu peste 20% mai mari pentru apa potabilă consumată. Majorarea de tarife va afecta atît  consumatorii casnici şi  agenţii economici din municipiul Buzău, cît şi pe cei din alte localităţi ale judeţului. Şi asta după ce Compania de Apă a luat decizia de aşi ajusta şi unifica preţurile şi tarifele începînd cu 1 iulie 2011, pentru furnizarea de apă potabilă consumatorilor, precum şi pentru serviciile de canalizare şi epurare prestate, conform Contractului de De­legare a Gestiunii Serviciilor Publice de Alimentare cu Apă şi Canalizare.  
Preţuri fără T.V.A.

Potrivit anunţului postat pe site-ul Companiei, apa potabilă în localităţile Buzău, Pogoanele, Rîm­nicu Sărat, Nehoiu, Pătîrlagele, Merei, Pietroasele, Siriu, Ulmeni, Cislău, Verneşti şi Chiojdu va fi tarifată cu 3,26 lei/mc, serviciile de canalizare - epurare în localităţile Buzău, Pogoanele, Rîmni­cu Sărat, Nehoiu, Pătîrlagele, Me­rei şi Chiojdu vor fi tarifate cu 1,71 lei/mc, tarifele de canalizare pen­tru platforma sud Buzău vor fi de 0,90 lei/mc, cele pentru cana­li­zare agenţi economici grupa I de risc - 0,38 lei/mc şi grupa II de risc de 0,47 lei/mc.  Preţurile şi tarifele de mai sus nu conţin însă TVA.

Majorare de 1,11 lei/m.c.

De menţionat este că pînă la 30 iunie, consumatorii casnici din municipiul Buzău plăteau 3,51 lei, cu TVA, pentru un mc de apă potabilă şi 1,54 lei, cu TVA, per mc pentru serviciul de canalizare - epurare. Însumat, reieşea un tarif de 5,05 lei/mc. Conform noilor dispoziţii, metrul cub de apă potabilă, plus serviciul de canalizare/epurare, ajunge la 6,16 lei, TVA inclus, ceea ce înseană o creştere de 1,11 lei/mc, potrivit purtătorului de cuvînt al Companiei de Apă Buzău, Timotei Oprea. Această ajustare se va simţi în facturile pe care consumatorii casnici şi asociaţiile de proprietari le vor primi luna viitoare şi în care se va regăsi consumul aferent lunii iulie.

Agenţii economici vor fi şi ei afectaţi de această ajustare de preţuri. Pînă la 30 iunie, aceştia plăteau 0,66 lei/mc serviciul de canalizare pentru Platforma sud Buzău, 0,35 lei/mc serviciul de canalizare-epurare - agenţii economici încadraţi la grupa I de risc şi 0,43 lei/mc grupa II de risc.

http://www.sansabuzoiana.ro/cotidian.html?aid=42589

IP Memorat
 Subiect :Re:Copiator.. 06-07-2011 08:08:28 
tybi1000
Buzoian
Înregistrat: 23-11-2009 08:55:24
Mesaje: 16
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Copiator

Merci frumos  .

IP Memorat
 Subiect :Re:Copiator.. 05-07-2011 08:57:59 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Copiator

La ADIPAN -balcescu colr cu Unirii sau in spatele Palatului, langa parculet.

IP Memorat
 Subiect :Copiator.. 03-07-2011 13:59:32 
tybi1000
Buzoian
Înregistrat: 23-11-2009 08:55:24
Mesaje: 16
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Copiator

Sal . Care stiti prin Buzau unde gasesc un Xerox unde pot sa scot ceva de pe stick ? Ma lasat imprimanta , si nici nu am timp sa i-au prietenii la rand, si imi cam treb urgent . Merci frumos anticipat .

IP Memorat
 Subiect :Scrisoare deschisa pentru demisia presedintelui !!!.. 02-07-2011 12:46:27 
Andrew Adam
Cetatean de onoare
Înregistrat: 15-12-2009 15:22:38
Mesaje: 327
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Scrisoare deschisa pentru demisia presedintelui !!!

Scrisoare deschisa pentru demisia presedintelui !!!

Domnului Traian Băsescu – Preşedintele României
Demisia!

Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie, fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie.
Ca să nu se creadă că ceea ce vă scriu ar fi «sarcină de partid», tocmai mi-am dat demisia din PNŢCD şi din funcţia de vicepreşedinte.
Singura modalitate de a iubi astăzi România este de a spune adevărul despre dvs.: aţi preschimbat Dreptatea şi Adevărul în Nedreptate şi Minciună, aţi batjocorit demnitatea, aţi strangulat speranţa, aţi violat România.
Unica urmare ar fi demisia de onoare! Dar nu cred că mai aveţi onoare.


Paharul s-a umplut o dată cu detestabilele afirmaţii ale dvs. despre M.S. Regele Mihai, despre mareşalul Antonescu şi despre eliberarea Basarabiei de armata română, în 1941, eliberare pe care o numiţi “invadare” batjocorind astfel unitatea şi integritatea naţională pe care aţi jurat solemn să le apăraţi.
Incultura dvs. este năucitoare, şi, în consecinţă, incompatibilă cu funcţia pe care o deţineţi prin fraudă morală.
Vă mândriţi că v-aţi dat viaţa pentru România, vă lăudaţi că asemenea mareşalului Antonescu, aţi fi avut curajul să atacaţi înfricoşătoarea Uniune Sovietică, dar totuşi vă e frică să condamnaţi pactul Stalin-Hitler (Molotov-Ribbentrop) şi consecinţele sale, ca ilegitime şi criminale - aşa cum v-am cerut insistent.

Vă lăudaţi că sunteţi patriot, îngenuncheaţi cu prefăcută evalvie în faţa tricolorului, dar refuzaţi să solicitaţi - aşa cum v-am cerut - Ungariei şi reprezentanţilor minorităţii maghiare, să dezavueze şi să regrete zecile de masacre antiromâneşti şi antievreieşti comise în Transilvania, în 1941-1944, de regimul horthyst cu implicarea unei părţi a populaţiei maghiare locale, şi, de asemenea, să recunoască legitimitatea tratatelor de pace semnate de Ungaria la Trianon în 1920 şi la Paris în 1947, contestate de organizaţii guvernamentale şi nonguvernamentale din România sau din Ungaria, de lideri precum Laszlo Tokes, preşedintele Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, vicepreşedintele Parlamentului European.

Nu aţi făcut nimic bun, cu excepţia condamnării comunismului. Dar nu aţi fi făcut-o dacă timp de un an nu v-aş fi încolţit cu apeluri argumentate şi documentate, astfel încât să nu aveţi încotro şi să răspundeţi favorabil. În 2005 aţi spus că nu puteţi condamna comunismul întrucât “nu există dovezi şi raport de condamnare”. Ca urmare, v-am prezentat dovezi: am redactat de unul singur - pe baza datelor incontestabile preluate de la cel mai respectat Memorialul din Europa, respectiv cel de la Sighet - un raport neoficial publicat integral în presa centrală în octombrie 2005, cele 21 de capete de acuzare formulate de mine regăsindu-se ulterior în raportul oficial.


Din păcate, nici până azi nu aţi binevoit să citiţi raportul pe care vi l-aţi asumat în 2006. Aţi condamnat neavând habar ce condamnaţi. Ca dovadă, iată un fragment din discursul rostit de dvs, în 18 Decembrie 2006, fără să vă daţi seama de fapt ce citiţi: “Principalele acţiuni criminale menţionate în Raport şi pe care ţin să le amintesc aici, ca argument pentru această prea-mult amânată condamnare sunt următoarele: (…) Distrugerea partidelor politice şi a continuităţii constituţionale a statului român, prin abdicarea forţată a Regelui Mihai. (…)”
Aţi proiectat în derizoriu condamnarea comunismului şi aţi emasculat-o, prin refuzul dvs. de a solicita Parlamentului şi Guvernului - aşa cum v-am cerut - să adopte măsurile şi legile decomunizării propuse în raportul asumat şi evocate în discursul dvs.
Aţi demostrat că nu doriţi Dreptate şi Adevăr prin justiţie faţă de crimele comunismului, genocidul din decembrie 1989 şi fratricidul din iunie 1990. În septembrie 2009 ne-aţi implicat la Cotroceni într-un show electoral. Aţi certat-o pe doamna procuror general Kovesi pentru că încă nu se aflase adevărul. Ca pedeapsă, după o lună, aţi renumit-o pentru încă un mandat. În prezent, dosarele sunt îngropate şi mai adânc.


V-aţi angajat că veţi cere preşedintei Camerei deputaţilor să supună din nou la vot Legea lustraţiei astfel încât să nu mai fie declarată neconstituţională, dar nu aţi făcut-o.
Aţi promis asanarea morală a societăţii româneşti, dar aţi refuzat să cereţi SRI şi SIE să predea către CNSAS cele 97.000 de dosare considerate abuziv «de siguranţă naţională».
Aţi decredibilizat în mod ridicol reforma, modernizarea şi reorganizarea României.
V-aţi umilit primul-ministru şi alţi colaboratori făcând din ei marionete perfecte ale unui păpuşar capricios.   

Pretindeţi că luptaţi împotriva corupţiei şi hoţiei, dar nu solicitaţi procurorilor să trimită în judecată vinovaţii pentru neantizarea flotei române, ca şi cum - fiind chiar comandant de navă - nu v-ar păsa deloc de această flotă, ca şi cum nu aţi şti nimic despre fraudă cu toate că atunci eraţi ministrul Transporturilor.   
Aţi decăzut atât de mult încât aproape oricine ar putea fi un preşedinte mai puţin dezastruos.
Orice intelectual adevărat se descalifică dacă nu îşi exprimă dezgustul faţă de acţiunile şi afirmaţiile scandaloase ale dvs.


Probabil că replica la această scrisoare va fi să le ordonaţi procurorilor «independenţi» să mă «rezolve», iar celor de la serviciile secrete să mă «anihileze», pentru a nu genera «instabilitate politică».
Toţi intelectualii adevăraţi gândesc ca mine. Îi rog pe aceştia, pe semnatarii apelului meu pentru condamnarea comunismului, să vă solicite demisia de onoare.

27 iunie 2011
Cu încrederea că am spus ceea ce trebuia spus,
Sorin Ilieşiu - autorul apelurilor pentru condamnarea naţională şi internaţională a comunismului"

SEMNEAZA scrisoarea

http://www.antena3.ro/demisiadeonoare

IP Memorat
 Subiect :Un vot pentru Romania.. 01-07-2011 15:45:50 
Flower
Nou venit
Înregistrat: 01-07-2011 09:58:45
Mesaje: 1
Locație
Forum : Cafenea
Topic : Un vot pentru Romania

Salut!
Echipa din Romania calificata anul acesta in finala Imagine Cup (sectiunea Embedded Design) are nevoie de sprijinul vostru.


Intrati pe link-ul de mai jos si apreciati-i cu un vot:

http://www.imaginecup.com/worldwide-finals...ote.aspx?r=6464

Va puteti loga cu orice cont (Yahoo, Facebook, Gmail..etc) pentru a valida votul.

Concursul este organizat de firma Microsoft iar un membru al echipei, Iuliana Vilcea, absolventa a facultatii de Automatizari si Calculatoare din Iasi, este concitadina cu voi. Sprijiniti-o, va rog!


Multumesc!

IP Memorat
 Subiect :Legislatie Moped 2011 (Scuter/Bicicleta/Utilaje Agricole).. 29-06-2011 15:11:08 
Florentin
Nou venit
Înregistrat: 29-06-2011 13:56:43
Mesaje: 1
Locație
Forum : Motoare
Topic : Legislatie Moped 2011 (Scuter/Bicicleta/Utilaje Agricole)

Legislatie scutere privind circulatia pe dumurile publice


LEGEA nr. 49/08.03.2006, pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe dumurile publice.
Art.6 pct. 6 :
6. autovehicul – vehiculul echipat cu motor in scopul deplasarii pe drum. Troleibuzele si tractoarele rutiere sunt considerate autovehicule. Mopedele, vehiculele care se deplaseaza pe sine, denumite tramvaie, tractoarele folosite in exploatarile agricole si forestiere, precum si vehiculele pentru efectuarea de servicii sau lucrari, care se deplaseaza numai ocazional pe drumul public, nu sunt considerate autovehicule;
Artr.6 pct. 21 si 22 :
21. moped- vehiculul cu doua, trei sau patru roti, a carui viteza maxima prin constructie nu depaseste 45 km/h si care este echipat cu motor cu ardere interna, cu aprindere prin scanteie, cu o capacitate cilindrica ce nu depaseste 50 cc sau cu un motor cu ardere interna ori, dupa caz, electric, a carui putere nominala este de cel mult 4 kw;
22. motocicleta – autovehiculul cu doua roti, cu sau fara atas, echipat cu un motor care are o capacitate cilindrica mai mare de 50 cm3 si/sau a carui viteza maxima, prin constructie, depaseste 45 km/h;
Art. 6 pct. 35 :
35. vehicul – sistem mecanic care se deplaseaza pe drum, cu sau fara mijloace de autopropulsie, utilizat in mod current pentru transportul de personae si/sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrari;
Art. 9 :
“Art.9. – (1) Pentru a fi inmatriculate, inregistrate sau admise in circulatie, autovehiculele, mopedele, remorcile si tramvaiele trebuie sa fie omologate in conditiile legii.
(2) Categoriile autovehiculelor care pot fi admise in circulatie fara a fi omolagatate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, cu avizul Ministerului Administratiei si Internelor – Inspectoratul General al Politiei, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
(3) Documentul acre atesta omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberata in conditiile legii.
(4) Pentru a fi mentinute in circulatie, vehiculele inmatriculate se supun inspectiei tehnice periodice.
(5) Inspectia tehnica periodica se efectueaza in statii autorizate, conform legislatiei in vigoare.
(6) Pentru autovehiculele apartinand institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inspectia tehnica periodica se poate efectua si in statii proprii, autorizate potrivit legii.”
Art. 12 :
“Art.12. – (1) Pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu exceptia celor trase sau impinse cu mana si a bicicletelor, trebuie sa fie inmatriculate ori inregistrate, dupa caz, si sa poarte placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare, cu forme, dimensiuni si continut prevazute in standardele in vigoare.
(2) Vehiculele care nu sunt supuse inmatricularii sau inregistrarii pot circula pe drumuriel publice numai in conditiile prevazute prin regulament.”
Art. 14 :
“Art.14. – (1) Tramvaiele, troleibuzele, mopedele, masinile si utilajele autopropulsate utilizate in lucrari de constructii, agricole, forestiere, tractoarele care nu se supun inmatricularii, precum si vehiculele cu tractiune animala se inregistreaza de catre consiliile locale, care tin si evidenta acestora.
(2) Categoriile de vehicule care nu sunt supuse inmatricularii sau inregistrarii, precum si cele care nu se supun inspectiei tehnice periodice se stabilesc prin ordin comun al ministrului transporturilor , constructiilor si turismului si al ministrului administratiei si internelor, care se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.”
Art. 20 :
“Art.20. – (1) Pentru a conduce un autovehicul pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa posede permis de conducere corespunzator si sa aiba varsta minima de 18 ani impliniti, cu exceptia celor care conduc autovehiculele din categoriile A1 si B1, care trebuie sa aiba varsta minima de 16 ani impliniti.
(2) Pentru a conduce pe drumurile publice tractoare, masini si utilaje autopropulsate sgricole, forestiere sau pentru lucrari, conducatorii acestora trebuie sa posede permis de conducere valabil pentru categoriile sau subcategoriile prevazute in regulament.
(3) Conducatorii de tramvaie sau vehicule care efectueaza transport public de personae, precum si cei care conduc autovehicule cu masa maxima autorizata mai mare de 7,5 tone sau cu gabarite depasite ori care transporta produse sau substante periculoase trebuie sa aiba varsta minima de 21 de ani impliniti.
(4) Conditiile de obtinere a permisului de conducere se stabilesc prin regulament.”
Art. 23 pct 9 :
(9) Categoriile sau subcategoriile de vehicule pentru care este necesara obtinerea permisului de conducere, precum si conditiile concrete de obtinere a acestuia se stabilesc prin regulament.

Art. 38 :
“Art.38. – Conducatorii vehiculelor, cu exceptia celor trase sau impinse cu mana, precum si instructorii auto atestati sa efectueze instruirea practica a persoanelor pentru obinerea permisului de conducere si examinatorul autoritatii competente, in timpul desfasurarii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, sunt obligate sa se supuna testarii aerului expirat si/sau recoltarii probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de produse sau substante stupefiate sau medicamentelor cu efecte similare acestora, la solicitarea politistului rutier.”
Art. 44 (3) :
(3) Conducatorii motocicletelor si mopedelor sunt oblicati sa foloseasca luminile de intalnire pe toata durata deplasarii acestora pe drumurile publice.
Art. 48-1si 2 :
“Art.48 1 . – (1) Limita maxima de viteza in localitati este de 50 km/h.
(2) Pe anumite sectoare de drum in interiorul localitatilor, administratorului drumului poate stabili, pentru autovehiculele din categoria A si B, si limte de viteza superioare, dar nu mai mult de b8 km/h. Limitele de viteza mai mari de 50 km/h se stabilesc numai cu avizul politiei rutiere.
(3) Pe anumite sectoare de drum, tinand seama de imprejurarisi de intensitatea circulatiei, administratorul drumului, cu avizul politiei rutiere, poate stabili si limite de viteza inferioare, darn u mai putin de 10 km/h pentru tramvaie si de 30 km/h pentru toate autovehiculele.
(4) limitele maxime de viteza, in afara localitatilor sunt:
a) pe autostrazi – 130 km/h;
b) pe drumurile express au pe cele nationale europene (E) – 100 km/h;
c) pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h.
Art.48 2 . – (1) Vitezele maxime admise in afara localitatilor pentru categoriile su subcategoriile de autovehicule prevazute la art.16 alin.(2) sunt:
a) 130 km/h pe autostrazi, 100 km/h pe drumurile expres sau nationale europene (E) si 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile A, B si BE;
b) 110 km/h pe autostrazi, 90 km/h pe drumurile expres sau nationale europene (E) si 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din categoriile C, CE, D si DE si subcategoriile D1 si D1E;
c) 90 km/h pe autostrazi, 80 km/h pe drumurile expres sau nationale europene (E) si 70 km/h pe celelalte categorii de drumuri, pentru autovehiculele din subcategoriile A1, B1, C1 si C1E;
d) 45 km/h pentru tractoare si mopde.”
Art. 64 :
“Art.64. – (1) Pentru a conduce un moped pe drumurile publice, conducatorul acestuia trebuie sa aiba varsta de cel putin 16 ani.
(2) Pentru a conduce o bicicleta pe drumurile publice, conducatorul acesteai trebuie sa aiba varsta de cel putin 14 ani.
(3) Bicicletele si mopedele care circula pe drumurile publice, trebuie sa fie echipate cu mijloace de iluminare si dispozitive reflectorizant-fluorescente. Este interzisa circulatia acestora pet imp de noapte fara aceste mijloace si dispozitive in stare de functionare.”
Art. 67 :
“Art.67. – Regulile privind circulatia pe drumurile publice a mopedelor, bicicletelor, vehiculelor cu tractiune animala, a conducatorilor de coloane militare, cortegii, grupuri organizate, precum si de animale se stabilesc prin regulament.”
Art. 68 (1) :
“Art.68. – (1) pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor in vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau impinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h.”
Art. 68 (2) :
“Art.68 2 . – (1) Vehiculele inmatriculate sau inregistrare, cu exceptia celor cu tractiune animala, a remorcilor si a mopedelor, care circula pe drumurile publice, trebuie sa aiba asigurare obligatoriu pentru raspundere civila in caz de pagube produse tertelor prin accidente de circulatie, conform legii.”
Art. 77 :
“Art.77. – (1) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neinmatriculat sau neinregistrat, se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani.
(2) Punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neinmatriculate sau neinregistrate ori cu numar fals de inmatriculare sau de inregistrare se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.”
Art. 78 :
“Art.78. – (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carui permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau acesta i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce autovehicule in Romania se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
(3) Cu pedeapsa prevazuta la alin.(2) se sanctioneaza si persoana care incredinteaza cu stiinta un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei personae care se afla in una dintre situatiile prevazute la alin.(1) sau (2) sau unei persoane care sufera de o boala psihica ori se afla sub influenta alcoolului sau a unor produse ori substante stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.”

Regulament de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
Art. 16. – in circulatia pe drumurile publice, mopedul trebuie sa fie echipat cu:
a) instalatie de franare eficace;
b) sistem de avertizare sonora;
c) instalatie de evacuare a gazelor de ardere care sa respecte normele de poluare fonica si de protectie a mediului;
d) lumina de culoare alba in fata, respectiv lumina si dispozitiv fluorescent-reflectorizant de culoare rosie in spate;
e) lumini de culoare galbena pentru semnalizarea schimbarii directiei de mers, in fata si in spate;
f) placuta cu numarul de inregistrare, amplasata la partea din spate a mopedului fara a obtura vizibilitatea sistemului de iluminare si semnalizare.
Art. 22. – La inregistrare, vehiculelor li se atribuie placute cu un singur numar de inregistrare, care trebuie sa aiba:
a) fondul fluorescent-reflectorizant de culoare galbena, iar literele si cifrele, in relief, de culoare neagra, pentru vehiculele inregistrate la consiliile locale;
b) fondul fluorescent-reflectorizant de culoare alba, iar literele si cifrele, in relief, de culoare neagra, pentru autovehiculele care se inregistreaza la Ministerul Apararii, Ministerul Administratiei si Internelor sau, dupa caz, la Serviciul Roman de Informatii.
Art. 25 – (1) Numarul de înregistrare al vehiculelor înregistrate la consiliile locale se compune din denumirea localitatii si abrevierea denumirii judetului, scrise cu litere cu caractere latine majuscule, precum si dintr-un numar de ordine, format din cifre arabe.
Art. 26. – (1) Proprietarul sau detinatorul legal trebuie sa fixeze placutele cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare in locurile special destinate, la partea din fata si din spate a autovehiculului sau tramvaiului, dupa caz, iar la motocicleta si la remorca, numai la partea din spate.
(2) Se interzice circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu au montate placutele cu numarul de inmatriculare sau, dupa caz, de inregistrare, in locurile stabilite.
Art. 30. – Permisul de conducere se elibereaza pentru una sau mai multe dintre urmatoarele categorii si subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fara atas;
k) SUBCATEGORIA A1: motocicleta cu o capacitate care nu depaseste 125 cmc si o putere care nu depaseste 11 kW;
Art. 33. – Persoana care solicita examinarea in vederea obtinerii permisului de conducere trebuie sa îndeplineasca urmatoarele conditii:
a) sa aiba varsta de cel putin 16 ani impliniti, pentru subcategoriile A1 si B1;
b) sa aiba varsta de cel putin 18 ani impliniti, pentru categoriile A, B, BE, C1, C1E si Tr;
c) sa aiba varsta de cel putin 21 de ani impliniti, pentru categoriile C, CE, D, DE, Tb si Tv, precum si subcategoriile D1 si D1E;
d) sa fie apta din punct de vedere medical pentru conducerea autovehiculelor din categoriile si subcategoriile pentru care solicita examinarea;
e) sa nu fi fost condamnata, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru o infractiune la regimul circulatiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vatamare cauzatoare de moarte, vatamare corporala grava, talharie sau de furt al unui autovehicul;
f) in cazul in care a fost condamnata printr-o hotarare judecatoreasca definitiva, sa faca dovada ca indeplineste conditiile prevazute de art.116 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.195/2002, republicata, pentru prezentarea la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere.
Art. 37. – Permisul de conducere se elibereaza de catre serviciile publice comunitare regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor la care candidatii au sustinut examinarea, potrivit art.32.
Art. 38. – (1) Posesorul permisului de conducere pentru categoria A are dreptul sa conduca o motocicleta cu o putere care depaseste 25 kW sau un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg ori o motocicleta cu atas cu un raport putere/greutate care depaseste 0,16 kW/kg, numai daca are o experienta de minimum 2 ani pe o motocicleta cu specificatii tehnice inferioare sau daca persoana are 21 de ani si promoveaza un test specific de cunostinte si comportament.
Art. 40. – (1) Permisul de conducere valabil pentru o categorie da dreptul de a conduce si autovehiculele din subcategoria pe care aceasta o include.
Art. 98. – (1) Se interzice transportul pe motociclete si pe mopede a mai multor persoane decat locurile stabilite prin constructie, precum si al obiectelor voluminoase.
(2) Copiii in varsta de pana la 7 ani, daca sunt tinuti in brate, precum si cei de pana la 14 ani se transporta numai in atasul motocicletelor.
Art. 160. – (1) Bicicletele si mopedele, atunci cand circula pe drumul public, trebuie conduse numai pe un singur rand.
(2) Persoanele care nu poseda permis de conducere pot conduce mopede pe drumurile publice numai daca fac dovada ca au absolvit un curs de legislatie rutiera in cadrul unei scoli autorizate de pregatire a conducatorilor de autovehicule .
Art. 161. – (1) Se interzice conducatorilor de biciclete sau mopede:
a) sa circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul avand semnificatia „Accesul interzis bicicletelor”;
b) sa invete sa conduca biciclete sau mopede pe drumurile intens circulate;
c) sa circule pe trotuare, cu exceptia cazului cand pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
d) sa circule fara a tine cel putin o mana pe ghidon si ambele picioare pe pedale;
e) sa circule in paralel, cu exceptia situatiilor cand participa la competitii sportive organizate;
f) sa circule in timp ce se afla sub influenta alcoolului, a produselor ori substantelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora;
g) sa se tina de un vehicul aflat in mers ori sa fie remorcat de un alt vehicul sau impins ori tras de o persoana aflata intr-un vehicul;
h) sa transporte o alta persoana, cu exceptia copilului pana la 7 ani, numai daca vehiculul are montat in fata un suport special, precum si a situatiei cand vehiculul este construit si/sau echipat special pentru transportul altor persoane;
i) sa circule pe partea carosabila in aceeasi directie de mers, daca exista o cale laterala, o poteca sau un acostament practicabil, ce pot fi folosite;
j) sa transporte sau sa traga orice fel de obiecte care, prin volumul ori greutatea lor, stanjenesc sau pericliteaza conducerea vehiculului ori circulatia celorlalti participanti la trafic;
k) sa circule pe aleile din parcuri sau gradini publice, cu exceptia cazurilor cand nu stanjenesc circulatia pietonilor;
l) sa circule pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, fara sa indeplineasca conditiile prevazute la art. 14 si 16;
m) sa circule atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada.
n) sa circule cu defectiuni tehnice la sistemele de franare sau cu un vehicul care nu este prevazut cu avertizor sonor;
o) sa traverseze drumurile publice, pe trecerile destinate pietonilor, in timp ce se deplaseaza pe bicicleta sau moped;
p) sa circule pe alte benzi decat cea de langa bordura sau acostament, cu exceptia cazurilor in care, inainte de intersectie, trebuie sa se incadreze regulamentar pentru efectuarea virajului la stanga;
r) sa circule fara a purta imbracaminte cu elemente fluorescent – reflectorizante, de la lasarea serii pana in zorii zilei sau atunci cand vizibilitatea este redusa;
s) sa conduca vehiculul fara a mentine contactul rotilor cu solul.
(2) Pe timpul circulatiei pe drumurile publice, conducatorii de biciclete sunt obligati sa aiba asupra lor actul de identitate. iar, conducatorii de mopede sunt obligati sa aiba, in plus, certificatul de absolvire a cursurilor de legislatie rutiera si certificatul de inregistrare a vehiculului
IP Memorat
Ultima modificare: 30-06-2011 10:07:57 De către Florentin pe motivul
Pagina # 
Cauta

Vizitatori online

Avem 31 vizitatori online